Pyhä tunturimaraton

Lisätty: 22.11.2013

Yleistä
Pyhällä järjestetään 8-10.8.14, tunturimaraton maastojuoksutapahtuma. Kilpailut juostaan lauantaina 9.8. Matkoina ovat 43 kilometrin tunturimaraton ja 21,5 kilometrin puolikas tunturimaraton. Pyhän hotelli ja kokoustilat toimivat kilpailukeskuksena. Pyhän tunturimaraton toteutetaan yhteistyössä Nuuksio Classicia järjestävän Classic Trails Ry:n kanssa.

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen
Tunturimaratonin kilpailumaksu on 70 euroa ja puolikkaan tunturimaratonin 45 euroa. Kilpailumaksuun sisältyy perjantain pasta party, reittikartta, kisamuisto, ajanotto ja tulospalvelu, yhteistyökumppanin tarjoamia kisaravinteita, ruokailu kisan jälkeen, saunat, arvontapalkintoja ja unohtumaton juoksukokemus Suomen vanhimmassa kansallispuistossa.

Ilmoittautuminen pyritään aukaisemaan marraskuun viimeisellä viikolla osoitteessa tunturimaraton.fi

Majoitus Pyhällä
Pyhällä voi majoittua hotellissa, Ski-Inn huoneistossa ja mökissä. Tunturimaratonin osallistujille kätevimmät majoituspaikat ovat hotelli ja Ski-Inn huoneistot, jotka sijaitsevat aivan kilpailukeskuksen äärellä. Kaikki majoitusvaraukset voi tehdä kätevästi osoitteessa ski.pyha.fi/majoitus tai soittamalla numeroon 08 8600 400.

Muu ohjelma
Pyhän tunturimaraton tapahtumassa on luvassa kilpailun lisäksi muutakin ohjelmaa. Perjantaina vietetään pasta partyja ja perheille on luvassa opastettua ohjelmaa muun muassa kansallispuistossa. Tarkemmat tiedot tapahtuman ohjelmista julkaistaan suunnitelmien tarkentuessa.

Tietoja maratonreitistä
Pituus: 43 km
Korkeusero: 1 150 m
Maasto: Pyhän tunturimaratonin reitillä juostaan sorapohjaisia polkuja, pitkospuita, rappusia, pehmeitä latupohjia, kärrypolkuja, teknisiä polkuja tunturien rinteillä, perinteisiä lapin kinttupolkuja ja lopuksi vielä lyhyt pätkä pehmeää laskettelurinnettä maaliin.

Maratonreitin kuvaus
Maratonreitin lähtö ja maali ovat Pyhän hotellin pihalla. Lähdöstä otetaan suunta Tajukankaan ohi alas Aittakurun vaikuttaviin maisemiin. Aittakurun jälkeen juostaan hetken matkaa latupohjia ja sitten lähdetään pikkuhiljaa nousemaan kohti Karhunjuomalampea ja Suomen vanhimman kansallispuiston tuntureita.

Karhunjuomalammelta otetaan suunnaksi Annikinlampi ja sen jälkeen Huttuloma. Tässä vaiheessa juoksijat saavat nauttia vaikuttavista Lapin tunturi- ja erämaamaisemista Noitatunturin, Laakakeron ja Peurakeron alarinteillä.

Huttuloman jälkeen lähdetään kapuamaan Luoston tunturiketjuun kuuluvia tuntureita ja vaaroja. Ensimmäisenä Huttutunturin rinnettä pitkin kohti Kapustaa. Kapustan jäätyä selän taakse lähdetään kiertämään Latvavaaraa.

Latvavaaran kierroksen jälkeen suunnataan takaisin kohti Pyhää, jälleen Kapustan ja Huttutunturin kautta Huttulomaan, kuitenkin eri reittiä kuin mennessä. Huttulomasta alkaa piinaava nousu Peurakeron, Laakakeron ja Noitatunturin rinteillä. Nousu taittuu voitoksi Annikinlammella, josta jatketaan Karhunjuomalammelle.

Karhunjuomalammelta matka jatkuu muutaman kilometrin verran kauniilla metsäpolulla, jonka jälkeen alkaa viimeinen rutistus, kun noustaan teknistä polkua pitkin Kultakeron huipulle (500 m). Kultakeron laelta laskeudutaan hiihtorinnettä pitkin Pyhän hotellille ja maaliin!

Tietoja puolikkaasta tunturimaratonreitistä
Pituus: 21,5 km
Korkeusero: 700 m
Maasto: Pyhän puolikkaalla tunturimaratonreitillä juostaan sorapohjaisia polkuja, pitkospuita, rappusia, pehmeitä latupohjia, kärrypolkuja, teknisiä polkuja tunturien rinteillä, perinteisiä lapin kinttupolkuja ja lopuksi vielä lyhyt pätkä pehmeää laskettelurinnettä maaliin.

Puolikkaan tunturinmaratonreitin kuvaus
21 kilometrin reitti kulkee pitkälti samassa maastossa kuin päämatkakin (katso tarkempi kuvaus yllä). Takaisin maalia kohti käännytään kuitenkin jo Huttulomassa.

Kilpailijoiden velvollisuudet
Pyhätunturi Oy:llä (tapahtuman vastuullinen järjestäjä) on omaa toimintaansa varten vastuuvakuutus, mutta juoksijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuulla. Osallistujia kehotetaankin hankkimaan vakuutus kilpailua varten. Osallistujien tulee myös noudattaa kilpailusääntöjä ja osallistumaan kisaan erikseen kerrotulla varustuksella.

Kilpailu käydään maasto-olosuhteissa, jossa ensiavun saaminen voi olla hidasta. Reitillä tulee kuitenkin olemaan useita ensiapupisteitä. Tapaturmien sattuessa osallistujat vapauttavat järjestäjän (Pyhätunturi Oy) korvausvaatimuksista.

Kilpailua tallennetaan valo- ja videokuvaamalla, osallistujat hyväksyvät, että heistä tallennettua materiaalia voidaan käyttää tapahtumaan liittyvässä viestinnässä (esim. nettisivut). Kuvia ja videoita tulee myös osallistujien saataville.

Oikeudet muutoksiin pidätetään