Aren Vappaa Sana: Do the right thing!

Lisätty: 25.2.2013

Hyvää alkanutta viikkoa. Helmikuun alussa käytiin kuvaamassa Pyhästä kohde-esittelyä suomalaisen lumilautailujournalismin edelläkävijään eli Slammer-lehteen. Tunturi oli silloin meleko tyhjillään ja mäessä välillä oli sellainen fiilis, että oltaisiin tunturissa pelkästään omalla porukalla. Hiljaisuus saattoi johtua osittain siitä reilun parinkymmenen asteen pakkasestakin. Meitä se ei kuitenkaan hidastanut. Hyvin saatiin kuvia aikaan ystäväni Naalin (Matti Ollila) kanssa. Messissä oli Naalin lisäksi vanha kunnon FMP-jengin ex-juniorit ja Liikalan Ville Rollosta.

Mulle Pyhä on turhaa mainostamatta hiihtokeskus, jonne voi mennä laskemaan ja rauhoittumaan ilman, että tarvii pelätä jonkun neropatin laskevan bleidit jalassa, tvelvarin kuoret päässä ja kolmen promillen kaasuissa metsästä suoraan syliin. Pyhällä on tilaa ja luontoa temmellettävänä. Sitten kun vielä olisi lunta yli äyräiden, niin väittäisin, että yksi Suomen parhaista keskuksista laskea monipuolisesti. Rauhallinen, mutta iso keskus, hyvä rinneprofiili, parkki tikissä, ei hissijonoja, metsät lumessa, hyviä putikkamestoja, ja parhaina päivinä sitä putskua pääsee laskemaan suoraan hissiltä hissille ilman haikkauksia.

Nyt vanhemmuuttaan on tajunnu sen asian, että on mukava välissä vaan laskea pelkkää mäkeä sen sijaan, että venais kaiket päivät hyndän vauhdin otossa, milloin saa vetää täysiä hyndään, laskea pari reiliä ja taas hissille. Pelkkää rinteen losotteluakin ajattelee nykyään ihan erillä tavalla, kun silloin 17-vuotiaana. Parkkilaskemisessa ei todellakaan ole mitään vikaa, onhan se myönnettävä, että kun ikää tulee lisää, niin tavallaan lisääntyy myös oma mukavuuden halu. Eikä siinä mitään pahaa tai väärää ole. Ainahan hommat on tehtävä niin, kun itestä tuntuu parhaalta. Ja itseähän se on loppujen lopuksi kuunneltava.

Lukaskaahan juttu Pyhästä kuvineen uudesta Slammerista, joka lähtee painoon ihan näillä näppäimillä, jos ei siellä jo ole printattavana. Lehti on ulukona kuun vaihteessa. On ehdottoman hienoa, että niin pienessä maassa kun Suomi, on oma lumilautalehti, jonka ylläpitäminen ei ole itsestään selvyys. Varsinkin kun kyseessä on erittäin tyylikäs lumilautalehti, jossa on maailmanluokan kuvat.

Nykymaailmassa mentaliteetti näyttää olevan, että kaiken pitää olla heti nyt saatavilla ja mielellään vielä ilmaiseksi. Se on itsekästä ajattelua, mutta tätä se on näin Internet-aikakautena. Mulle Slammerin kolahtaminen postiluukusta on ollut aina viikon piristys ja sitä uutta numeroa jaksoi kakarana venata numerosta toiseen. Eli toisin sanoen: Menkää ja tukekaa tätä kulttuuria tilaamalla lehti kämpille tai ostamalla irtonumeroja kioskeilta. Jättäkää se bisse, karkkipussi, röökiaski tai limsapullo tällä kertaa hyllyyn, ja ostakaa lehti himaan, ottakaa itsellenne aikaa, keittäkää kahvit, haistelkaa lehden tuoksua, fiilistelkää, miltä se tuntuu käsissä, tsekatkaa kuvat, lukekaa jutut ja tukekaa hyvää asiaa!

Over and out.

PS Samalla kun toivottelen hyvät hiihtolomat, käykäähän tsekkaamassa Autin pojan uutta projektia, joka kantaa nimeä: Approach & Attack. Sivuilla on julkaistu jo ensimmäinen pätkä Rukasta ja Pyhästä. Mulle tuli erittäin hyvä fiilis tästä pätkästä, ja nostalgisista klipeistä Northlight Picturesin vanhoista leffoista, jotka on ollut suuria vaikuttajia ja suunnannäyttäjiä mun laskemiselle. Mies NLP:n leffojen takana on audiovisuaalinen virtuoosi: Teemu Lahtinen, eli Laama, joka on myös Autin projektin tuotantokoneisto. Tällaisia pätkiä todellakin vaan lisää kiitos. Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektin etenemistä.

http://www.anttisworld.com/