Pyhän ja Nietoksen Photo Challenge

Lisätty: 5.12.2012

Pyhän ja Nietos-lehden Photo Challenge -kuvakisan kutsusarjassa kisasivat tällä kertaa Ville-Petteri Määttä, Janne Koskenniemi, Juha ”Laama” Lahtinen, Juha ”Junnu” Laine sekä Rami Hanafi, joka puolusti viime vuoden voittoaan.

Photo Challengen voitti Juha Laine, joka sai palkinnoksi 1000 euron shekin, toiseksi tuli Rami Hanafi (600 €) ja kolmanneksi Ville-Petteri Määttä (400 €).

Juha ”Junnu” Laineen teos oli tämänkertaisen Photo Challengen ainoa, jossa käytettiin pelkästään valokuvia. Junnun esityksessä matkataan Lapin ja Norjan kautta Chamonix’in.

Photo Challenge aloitettiin Rami Hanafin video- ja valokuvien yhdistelmäteoksella, jossa liikutaan Tamokin vuorilla ja lumilautailija Miikka Hastin ajatuksissa takamaastolaskettelusta.

Nipwitzin kanssa kuvaavan Ville-Petterin Määtän teoksessa lasketaan, jibbaillaan ja tutustutaan paikallisiin kulttuureihin sekä Sarajevossa että Kirovskissa Venäjällä.

Antti Autin leffoja kuvaavan Teemu ”Laama” Lahtisen esityksessä oli kisan selkein teema: metukka eli method-temppu. Laama on kuvannut satoja ellei jopa tuhansia metukoita vuosien varrella ja kokosi niistä tyylikkään ja viihdyttävän kokonaisuuden.

Janne Koskenniemen esitys on kuvattu Lapin tuntureilla ja siinä kerrotaan kolmen laskijan tarina kesästä talveen. Myös Jannen teoksessa on yhdistelty video- ja valokuvia.