Aren vappaa sana: kauden leffat ja terveisiä lämpimästä!

Lisätty: 9.11.2012

Hola ja morot, eli ruotsiksi porkkana kaikille! Nyt marraskuun alussa näyttäisi siltä, että saamme alkaa kaivamaan laskukamoja ja pitkiä kalsareita kaapin nurkista suhteellisen hyvissä ajoin. Suurin osa Pohjois-Suomen keskuksista ovat olleet auki jo tovin, ja ainakin Talma ja Serena ovat etelän nyppylöistä saaneet ensimmäiset mäet auki tähän päivään mennessä. Onneksemme sää on talvisempi kuin viime vuonna tähän aikaan, eikä sitä oikeaa talven tuloa tarvitse odottaa joulukuuhun asti. Vuodet eivät ole veljiä toistensa kanssa.

Ja jos ei joku vielä huomannut, niin uusin Nietos tuli painosta jo hyvän aikaa sitten ja näppärimmille lehti kolahti suoraan postiluukusta. Lehti on tuhtia luettavaa kannesta kanteen sisältäen monipuolisen paketin hyvää journalismia. Visuaalinen sisältö on myös vailla vertaa. Lehteä saa muun muassa Suomen parhaista tuntureista; Rukalta ja Pyhältä. Oman voi tilata osoitteesta www.nietos.fi/tilaus

Laskuleffojen katsominen on ollut aina mieluista puuhaa itselle syksyisin. Oonkohan tulossa vanhaksi, kun niitä en ole kädet hiessä ootellu? Uusista leffoista kokonaan katsoin Forumin, Burtonin ja Absinthen pätkät, jotka olivat jälleen kovaa kampetta. Tempuissa mennään koko ajan eteenpäin, mutta elokuvien toistavuus kääntyy katsoessa hienoiseksi tylsyydeksi siinä vaiheessa kun ylitetään 25 minuutin aikaraja. Samaa puuroa ei vaan jaksa katsoa, vaikka olis kuinka henkeäsalpaava stuntti kyseessä. Kotimaisia tuotoksia on kuitenkin aina mukava seurata.

Ainiin. Katsoin myös Torstein Horgmon uuden dokumentin: Horgasmin, joka tuo eettereihin muun muassa ehkä kaikkien aikojen paskimman soundtrackin. Katso, jos et usko. Sairaita temppujahan siinä on, kuten ollaan herran toimeksiannoista huomattu. Dokumentin jälkeen en tiennyt, että haluanko mäkeen, bailaamaan paikalliseen pubiin, molempia yhtä aikaa vai kumpaakaan. Horgasm toistaa kaikkea edellä mainittua, ja se saattaa aiheuttaa hyvin positiivista tai negatiivista ärsyke-reaktiota. Itsellä kuppi kääntyi vahvasti viimeiseen. Tulipahan kerralla katsottua, eikä toiste tarvitse. DC:n leffassa Torsteinilla on kuitenkin perinteinen partti, joka on sairasta kampetta! Oikiastaan koko DC:n ”Must be nice.”-leffa oli viihdyttävä paketti.

Kuun vaihteessa Antti Autti toi audiovisuaalisen velhonsa (Teemu Lahtinen) kanssa kansan eteen Relate To It projektin elokuvaversion. Relate To It -sarjaa on voinut seurata kansainvälisistä lumilautamedioista eri webisodien myötä. Suomalaiset ovat siitä pätevää porukkaa laskurintamalla, että he osaavat laskea ja tehdä lumilautailuelokuvia. Jengi on tajunnut että puolituntiakin on joissakin tapauksissa liikaa, joten pakettia on tiivistettävä.

Relate To It lähtee käyntiin nopeatempoisella otteella ihan introsta lähtien. Autin viime kauden läpi kuljetaan 24 minuutissa. Rokki soi läpi leffan ja leffan intensiteetti ja tempo ovat juuri sitä mitä niiden pitää! Turhat hengapätkät ja niiden hidastelut on jätetty pois ja leffassa keskitytään olennaiseen. Leffassa on kuitenkin käytetty hyvänä lisukkeena super-8 filmiä, eli 8 millimetristä kaitafilmiä, joka tuo leffaan syvyyttä ja artsi-meininkiä. Relate to it ei hetkeäkään puuduttanut minua. Erikoismainintana leffasta voisi ensimmäisen katselukerran jälkeen mainita: Autin ja Hastin helilinjat, Joel Lahden muuntautumiskyky ja yksijalakainen, Poikajärven rileittaus takamaastoon ja musat. Kovvaa kakkaa!

Jatketaan skeidaa ens kuussa jo entistä talvisemmila päivityksillä. Menkää nyt mäkkeen ja pitäkää hauskaa, kun se kerta on mahdollista. Muistakaa katsoa kaikki kotimaiset laskuleffat ilmaiseksi netistä. Itse vietän tällä hetkellä ensimmäistä kesälomaa ties moneen vuoteen. Marraskuun tyypilliset ikävät sivuvaikutukset eivät nimittäin tehoa minuun tällä kertaa, koska makaan riippukeinussa Väli-Amerikassa ja juon paikallista: Presidente -olutta. Taking it easy. Keli on trooppisen aurinkoinen ja vesi on lämmintä kuin linnun maito. Mikä sanonta se edes on? Syökö tai juoko linnut lämmintä maitoa? Oletteko ikinä nähnyt moista tapahtumaa? Vai saako linnusta lämmintä maitoa tai maitoa ylipäätään? Realismi ei kohtaa jälleen normaali tolloa. Palataan! Hasta manana y uno presidente por favor!