in retrospect

Lisätty: 21.5.2012

Alkaa olemaan taas aika laittaa hommat pakettiin. Ympyrä ikään kuin sulkeutuu. Aika juoksee tiimalasissa ja vuodenajat vaihtuu. Kaikilla vuodenajoilla on oma merkityksensä. Pimeä ja kylymä talavi tuskin tuntuu niin hienolta kuraisen, paskaisen ja märän syksyn jälkeen. Kesä taas ei tuntuisi niin hienolta pimeän ja kylymän talven jälkeen.

Tämä talvi toi taas uusia positiivisia kokemuksia laskemisen saralta. Vaikka talvi tuntui ennätyksellisen lyhyeltä, on kesä enemmän kuin tervetullut. Yhtä nopeaa se kesäkin kuitenkin menee ohitse samalla tavalla kuin mennyt talvikin. Siltä se joka kerta tuntuu. Vuodet juoksee niin älytöntä vauhtia, että hitaampaa rassaa jo maitohapot.

Tällä hetkellä ollaan ikään kuin siirtymisvaiheessa. Talvi ja kausi on pikkuhiljaa ohi ja kesä on kohta täällä, mutta ei vielä. Ulkona on (pohjoisessa) harmaata, koska äitimaa ei ole vielä värjännyt luontoa kesään kuuluvilla maaleilla. Aurinko antaa kuitenkin toivoa lämpimistä kesäpäivistä. Joka kerta kun laskukausi loppuu, tulee hiukan tyhjä ja kummallinen fiilis, että tässäkö tämä taas oli. Ensi talveen on pitkä aika. Nyt on aikaa katsoa peiliin ja vetää keuhkot täyteen ilmaa.

Totta kai pidämme neljää vuoden aikaa itsestään selvyytenä, niin kuin pidämme myös monia muita asioita elämässä. Asioita pysähdytään ajattelemaan aivan liian vähän. Yleensä se pysähtyminen tapahtuu vasta jonkun ulkoisen ärsykkeen vuoksi, eli silloin kun on pakko pysähtyä. Helpompihan se on vaan antaa olla ja let the funk flow.

Arki ja viikkojen täyttö niin sanotulla aikuisiällä on joko töitä tai opiskelua. Arkea on kuitenkin tärkeä murtaa vastapainoilla. Enkä tarkoita niitä avopainoja. Sannoohan se aurinkokuningas Tami Tamminenkin asiaantuntevasti ja hämmentävästi matseissa, että: ”Four passes breaks any defense.” Ja nääinhän se on. Pausea on tärkeää ehtiä painaa arjen keskellä ja samalla miettiä, mistä tullaan ja mihin sitä ollaan menossa. Tavoitteita on hyvä olla, että elämä ei tuntuisi päämäärättömältä paikallaan pyörimiseltä. Jokainen itse kuitenkin määrittää omat päämääränsä ja kulkevat tiensä. Se on se niin sanottu valinnan vapaus. Positiivisista asioista on täysi oikeus iloita ja hyvistä asioista kannattaa pitää kiinni. Mikkään ei tuu ilmaiseksi, vaikka niinhän me monesti kelataan ja annetaan olettaa.

Koen ainakin itse, että kesä on uusiutumisen ja puhdistautumisen aikaa. Luonto on kaunis ja aurinko paistaa makiasti ja valoa riittää pitkälle yöhön. Nauttikaa kesästä, vaikka olis kuin vi%!?##nen kiire. Kohta se marraskuu on kuitenkin päällä, pimeä ja märkä on kuin Gotham Cityssä. Sitten ympyrä avautuu jälleen kerran. Hyvää kesää alla olika människör, niinkö ne rannikolla toivottaa!