Aren vappaa sana: K2 Free’kend @ Pyhä

Lisätty: 22.3.2012

Hyvää kuluvaa maaliskuuta arvon kansalaiset. Viime päivityksestä on ehtinyt kulua jo tovi, joten laitetaanpa uutta ripulia pönttöön. Jos joku ei ole tosiaan videopeleiltään ehtinyt ymmärtää ja käsittää, elämme vuoden parasta talviulkoiluaikaa, joten hilatkaapa ne ruhonne ulos ja haistelkaa sitä fressiä ulukoilimaa. Tehkää, juoskaa, hiihtäkää, hikoilkaa ja tehkää oikeastaan mitä vaan ulkona, koska nyt se on mahdollista. Huomioikaa, että hengästyminen ja hikoileminen voi tuottaa hyvää oloa ja märän paidan.

Maaliskuu on helposti myös parasta laskuaikaa Suomessa. Edellinen viikonloppu kului poikain kanssa Pyhätunturilla K2 Free’kend -tapahtumassa. Luvassa oli extreme-meininkiä, vapaalaskua, kisailua ja kuvailua. Bongailtiin muuten melekosen monta Milletin ja Marmotin untuvatakkia mäestä ja afterskistä. Ne tuntuu vissiin olevan ihan kovaa kamaa vapaalaskupiireissä. Me kun ei oikein tiedetä mitään tuosta vapaalaskumuodista. Nyt olemme ilmeisesti viisaampia.

Perjantai aamupäivä avautui kovin sumuisena ja tuulisena. Onneksi taivas repesi puolilta päivin, eikä tuulikaan onneksi haitannut laskemista koko päivänä. Luvassa oli Freecross-kisa. Rata oli salskeille laskijoille erittäin fyysinen. Pituus, epätasaisuus, pumpit ja bänkit saivat nuoret atleetit anomaan armoa treenattujen pohkeiden ja reisien huutaessa hoosiannaa. Radan fyysisyys aiheutti mojovan lihaskrampin allekirjoittaneen selkään, joka vaikutti siihen, että olin loppureissun kameran varressa potilaana. Finaalissa käytiin tiukka kamppailu Teron, Joelin ja Hansin kesken. Hans Kestilä vei lopulta voiton Tero Poikajärvestä Lasse Viren -tyylillä laudan mitalla. Joel Lahti oli kolmas ja Marja Kumpuniemi neljäs.

Kisojen jälkeen pojat laskivat todella hyvässä kunnossa olevaa parkkia erinomaisesti koko päivän. Kunpa olisin voinut olla mukana, mutta minkäs teet. Keli oli makkeimmillaan. Pieni sohjo teki parkista erittäin mukavan laskea. Oli siis ensimmäinen kevätpäivä. Pojat kehuivat päivää kauden parhaaksi parkkilaskupäiväksi!

Seurakuntamme otti osaa myös vapaalaskukisaan, joka järjestettiin jylhässä Aittokurussa. Olosuhteet olivat haastavat jälleen kerran, eikä taivas antanut helpotusta juurikaan. Kisan juontaja Keso, eli Antti Keskitalo, toi kuitenkin auringonpaisteen monen katsojan kasvoille viihdyttävillä ja hämmentävillä beislaineilla. Kiitti Keso! Vanha vuoristokauris Autin poika vei voiton lautasarjassa Kestilän ollessa toinen ja unelmavävy Joel Lahden kolmas.

Viikonloppu oli kaikessa hienoudessaan erittäin viihdyttävä. Nykyään osaa arvostaa tällasia poikaporukalla vietettyjä viikonloppuja, koska suurin osa kavereista (lukuun ottamatta Niko Lehtolaa ja Tero Poikajärveä – huom! hox! gimmat!) hellustelee ja käy tietenkin oikeissa töissä tai opiskelee. Yhteisen ajan sovittaminen ei ole niin itsestään selvä juttu, eli yhteisistä reissuista pitää sopia jo hyvissä ajoin. Huvittavaa oli huomata, että sama jengi ei ole nähnyt yhdessä suurin piirtein vuoteen, yhteinen aika menee lähinnä toisille suuta soittaessa ja paskaa haistatellessa. Ketään ei jätetty siinä hommassa kylmäksi. Se on varmaankin se välittämisen väline. Hienoja ihmishenkilöitä on siis kyseessä. Ensi vuonna järeämmät aseet käyttöön ja uudestaan samalla revohkalla Pyhälle!

Kuvareportaasi


FreeCrossikisassa näytti olevan totinen urheilutapahtuman meininki.


Lauantain gladiaattorirata Aittokurussa.


”Mä en pidä tästä.” –Ville Liikala.


Vanhat backcountrytekijät: Joel Lahti ja Antti Autti droppaamassa gladiaattoriradalle.