Mika Salovaara – elämää korkeuskäyrillä

Lisätty: 13.1.2012

Takaisin Ranskaan Chamonixiin.

Näin se elämä vie miestä ja hänen perhettään eteenpäin. Vielä joulukuussa oli tarkoitus ja kova halu muuttaa takaisin Pohjois-Norjaan Tromssaan, mutta vaikean asuntotilanteen takia otimme suunnitelma B:n käyttöön ja päätimme lähteä takaisin Ranskaan Chamonixiin. Norjasta emme tosiaan asuntoa löytäneet ja työtkin olisi pitänyt aloittaa jo joulukuulla, joten oli oikeastaan helppo päätös muuttaa suunnitelmaa. Ranskasta kaikki tuntui onnistuvan hyvin näinkin lyhyellä varoitusajalla, asunto järjestyi suhteellisen kivuttomasta ja työtäkin olisi tarjolla.

Chamonix on tarjonnut hyvää hiihtoa tammikuun alkupäivät, jotka olen täällä ollut. Pyydaa on riittänyt laskettavaksi ja pari hyvää rando-päivääkin on jo takana. Kymmenes päivä tammikuuta kävimme ensimmäisellä vuoristohiihtoretkellä Key Hole:ssa, joka on pieni retki vuorten yli, Flegeren hiihtoalueelta Le Buet:in kylään. Päivä oli ilman puolesta mitä parhain, lumi oli vain huikan vaihtelevaa, koska tuuli oli päässyt tekemään tuhojaan. Joka tapauksessa päivä oli hauska ja lumikin oli paikoin hyvää.

Tässä pieni video kauden ensimmäisestä randosta/ vuoristohiihtoretkestä.

Huomenna (14.1.) olisi tarkoituksena lähteä Mort Glacier:ille, eli ”Kuoleman Jäätikölle”. Tarkoituksena olisi laskea eräänlainen variaatio ja hakea hiukan tuntumaa jyrkän laskuun. Emme siis laske Mort Glacierin perusreittiä vaan erään pienen jyrkemmän kurun, joka yhtyy sitten Le Buet:in perusreitin kanssa alempana ja jatkaa Le Buet:in kylään, josta otamme junan takaisin Chamonixiin. Reitin nimi on – North-east couloir Pointe Alphonse Favre (AD). Toivottavasti saan myös tältä reissulta väsättyä pienen videon teidän iloksi!