Aren vappaa sana: PISTETÄÄN PAKETTIIN

Lisätty: 18.12.2011

Noniin tulihan se talvi viimeinkin, ainakin pohjoiseen. Sietääkin tulla tässä vaiheessa joulukuuta. Jollain tapaa kuluva syksy on tuntunut pisimmältä koskaan. Pimeys, ankeus, märkyys ja kylymyys ovat kombinaatiot niin sanottuun perinteiseen syysmasennukseen. Tuntuu, että mitään ylimääräistä virtaa ei ole, eikä sitä virtaa ainakaan luonnosta saa irti. Onneksi ylipitkästä syksystä ollaan päästy viimeinkin yli. On helekkarin siisti havahtua siihen, että tästä se oikia talvi lähtee liikkeelle. Eipä se talvi ole vielä yhtenäkään vuonna jättänyt tulematta.

Luontoäiti muistaa meitä kuitenkin tekemisistämme. Ilmastonmuutos tuntuu olevan aika muodikas sana nykyään. ”We get what we give.” On kuitenkin muistettava, että jokainen talvi on erilainen ja toisistaan poikkeava. Kyllä silti ihmisten omat valinnat ja tekemiset vaikuttavat talven tulemiseen. Toivottavasti syksyt eivät kuitenkaan tulevaisuudessa kestäisi tätä pitempään ja talvet olisivat lumisempia. Tiiä siitä pakkasesta, mutta lunta ei ole ollut ikinä niin paljoa, että olis alkanut harmittamaan joten: Let it rain!

Joulu ja uusivuosi puskee päälle katujyrän lailla. Viettäkää kukin joulua hyväksi toteamalla tyylillänne. Uudesta vuodesta on sen verran sanottava, että yleensähän ihmiset keksii hienoja elämäntaparemontteja ja -muutoksia sun muuta juurikin sen takia, että alkaa uusi vuosi. Kohtuullisen monella ihmisellä lupaukset on tehty rikottaviksi, joten itse en lupaa mitään muuta, kuin että yritän parhaani. Muuhun en kykene, eikä tarvi.

Facebookista on hauska lukea joulun ja uudenvuoden aikaan päivityksiä, joissa luvataan itselle ostaa ensi vuodelle 12-kuukauden salikortti ja lopettaa kokonaan kaljan kittaaminen ja röökin vetäminen. Muistakaahan silti kohtuus kaikessa. Hyvähän se on siellä muille ihmisille huudella ja todistella. Muistakaahan sekin, että muutoksen voi aina halutessaan tehdä tasan silloin kun itseä huvittaa. Sisäinen motivaatio voi roihahtaa hetkenä minä tahansa. Ei siihen elämäntapamuutokseen tai uuden harrastuksen aloittamiseen tarvita aina seuraavaa vuotta.

Lopuksi vielä pieni reportaasi Rukan maailmancupeista muutaman Iphone-kuvan kera. Tuloksista sen verran, että Suomalaiset pärjäsivät kotitantereellaan erinomaisesti. Markus Malin voitti järjettömän kokoisilla suorituksilla Aleksi Kumpulaisen tullessa kolmanneksi. Joel Lahti täydensi miesten hienoa suoritusta tullen kuudenneksi. Naisissa kärkikolmikkoon ylsi isoilla ilmoillaan Ella Suitiala, josta varmasti tulemme kuulemaan lisää. Arvostettu opettajakollegani Saana Pehkonen täräytti itsensä karttakepin varresta Rukalle ja oppilaidensa, itsensä ja muiden iloksi Saana laski itsensä naisten sarjan neljänneksi. Merika Enne täydensi vielä naisten finaaleja ollen viides.


Tässä se nyt on: Suomeen kauan odotettu Superpipe; nykyaikaisten gladiaattorien taisteluareena, jossa aikamme kovimmat kundit ja kaunehimmat leidit ottavat toisistaan mittaa. Pituutta pipellä on 130 meeetriä ja hyllyn korkeus flätiltä on sellaiset mukavat 6,5 metriä. Kyllä varmasti heikompaa hirvittää.


Modelboy_91 eli Ville Paumola analysoi kanssani kisaa. Villellä on yksi tämän maan kliineimmistä ja siisteimmistä tyyleistä laskea. Kuvasta Villeltä ei puutu kuin vaaleanpunaiset pupun korvat ja rusetti kaulasta. Niin komia se on.


Hyvä ystäväni Joel Lahti on mun mielestä myös yks siistimpiä laskijoita, jonka tekemisiä oon seurannu vuosikaudet vierestä. Joelilla on mahtava asenne laskemista kohtaan, nimittäin tämä kaveri laskee erittäin hyvin niin katua, parkkia, pipeä kuin takamaastoakin. En tiedä montaa laskijaa suomesta, jotka näkevät vaivaa näin monipuolisen laskemisen eteen ja vielä kaiken lisäksi toteuttaen sen helkkarin hyvin ja tyylikkäästi. Jokke voitti kuukausi takaperin Tampereen JTS- railtourin osakilpailun, kuvasi viime kaudella kovan leffapartin Anti Out:iin, ja sinkosi ittensä Rukan maailmancupin kuudennelle sijalle. Tämä oli muuten Joken ensimmäinen maailmancupin kisastartti. Ilmeestä ja tunnelmasta päätelleen kaikki on aivan hyvin ja onnellisesti. Vielä ei osaa sanoa, miten tämä onnellinen tuhkimotarina saa jatkoa. Tämä Tampereen ex-juniori tulee pitämään rimansa edelleen korkealla! ”It ain`t over.”