Aren vappaa sana: Tulevaisuuden rämäpäät

Lisätty: 13.4.2011

Hei taas rakas päiväkirja. Tätä tekstiä kirjoittaessa on sunnuntai 10.4.2011 ja fiilis on myös melko sunnuntaimainen. Olo on luova ja telekkarista paahtaa formulat. Taitaa olla Malesian GP. Vieköhän Häkkinen vai Schumacher? Paha arvata. Kohtapa sen näkkee. Nopiat autot on kyllä kivoja. Ei siinä mittään väärää ole. Siinä on jotaki jännää voimaa, kun nilikka suoristetaan, niin sitten irtoaa. Mahtavaa!!!

Se siitä sonnan jauhannasta. Tulin juuri lumipulkkauksen SM-kisoista. Nämä oli mun kymmenennet SM-kisat, joihin olen ottanut osaa. Jätin toista kertaa pyörimiset nuoremmille ja laajensin tajuntaani tuomaripöydän takana. Kokonaisuudessaan viikonloppu oli todella huikea. Mukana oli paljon kavereita ja oli taas mukava tavata nuoria ja vanhoja ihmisiä lajin parissa.

Kenellekään ei tule yllätyksenä, että suomalaisen lumilautailun taso on todella hyvä ja harrastajia on paljon. Viikonlopun ainoa haastava tekijä oli keli, joka vaihtui kuin sukat. Oli sadetta, räntää, tuulta, rakeita, pilvistä ja aurinkoa. Onneksi päätöspäivän finaaleihin saimme myös auringonpaistetta. Runeja ei todellakaan auttanut se, että edellisellä viikolla oli satanut vettä, joka oli sulattanut ja kuluttanut suorituspaikkoja hieman liikaakin. Sadat runit kuluttivat mestoja entisestään, mutta kisat saatiin käytyä ja voittajat julistettua. Kaikki meni lopulta todella hyvin.
Meikäläisen sydäntä lämmittää suuresti se, kuinka paljon uutta sukupolvea on jo mukana lajin parissa. Oli todella iloista tuomaroida varsinkin minorien, eli nuorimman ikäpolven suorituksia. Pienimmät vetivät runinsa hymy korvissa ja 100 lasissa koko ajan. Jopa isoimmat lipat ja reilit saivat kyytiä pienimpien puolesta.

Positiivinen yllätys oli myös se, että tyttöjä oli mukana melkein yhtä paljon kuin poikia. Nuorimmat tytötkin vetivät semmoisia trikkejä, että jopa tuomaristopaneelissa jouduttiin nousta hurraamaan monen suorituksen jälkeen. Näin sen pitää juuri mennäkin. Nuoret täyttävät jo vanhempien laskijoiden saappaita. Jatkakaa nuoret ja vanhat samaan tahtiin. Ei näin hyvää hommaa kannata lopettaa!! Tärkeää on, että saadaan edelleenkin uutta innokasta sukupolvea mäkeen.

Tämä uusi sukupolvi on lajin tulevaisuus. Kasvot tietenkin osittain vaihtuu, mutta on hieno huomata, että mukana on niin paljon vanhempaakin porukkaa. Kyllä itelläkin on tavoitteena pysyä hommassa tavalla tai toisella mukana silloin kun mittari näyttää 50 ikävuotta. ”This ain`t ice hockey, this is a lifetime deal.”

Huhtikuu on kiireistä aikaa snoukkakaiffareille. Samalla se on myös kevään ja vuoden parasta aikaa. Joka ikinen viikonloppu on tarjolla jonkinlaisia, mukavia, sirkushuveja. Ensin on Anttis World Cupit, sitten on pääsiäisen kornerisessarit Saariselällä ja kauden kruunaa klassinen kevään huipennus: Wappulounas. Taitaapa olla muuten allekirjoittaneen kymmenes Wappulounas putkeen.

Nauttikaahan huhtikuun auringonsäteistä, mutta muistakaa rasvata naamio, että se ei irtoa. Ja pittää laseja päässä, jottei sarveiskalvot palais puhki!

Tässä muuten Flatflight filmsin tekemä videokooste tän vuoden SM-skaboista (kuvattu nokian N8-föönillä): http://sm2011.flatlightfilms.com/