Aren vappaa sana: Uusi vuosi ja uudet kujeet!

Lisätty: 3.1.2011

Hou hou, vai pitäisikö tässä vaiheessa sanoa jou jou, kun joulukin jo meni. Itsellä joulu meni tosi mukavasti. Vyötäröllekin taisi pari senttiä ja kiloa heilahtaa. Se johtui varmaan siitä, että söin konvehteja nälkääni. Ei kait se ole mikhän. Pittää tehdä varmaankin muutama punnerrus ja venytys, niin kilot ovat edesmenneitä. Haluaisin muuten selventää joulusta sen tosiasian, että se joka jauhaa, että joulupukkia ei olemassa, puhhuu p***aa. Joulupukki on käynyt meillä joka ikinen vuosi mun 24-vuoden iän ajan, vaikka en välttämättä olekaan kauhian kilttinä ollut! Luotan edelleenkin, että pukki tulee taas ensi vuonna.

Vuosi vaihtui ja nyt on aika uusien kujeiden. Uuteen vuoteen kuuluu myös jokavuotiset uudenvuodenlupaukset. Luin töissä lounaalla iltapäivälehteä, jossa kerrottiin, että yleisimpiä uuden vuoden lupauksia ovat mm: elämäntapojen parantaminen, liikunnallisen harrastuksen aloittaminen, tupakoinnin lopettaminen ja paljon muuta. Nämä on ihan hyviä lupauksia, mutta mitäs itse lupasit itsellesi? Uusi vuosi antaa meille mahdollisuuden uusiutua monella tavalla, mutta asia on vaan niin, että meidän täytyy itse tehdä ne muutokset. Asioiden muuttumiseen täytyy siis nähdä vaivaa.

Uudesta vuodesta puhuttaessa tulee mieleen se klassinen lause: Ainoa, mikä pysyy, on muutos. Mennyt vuosi toi kaikenlaista tullessaan ja veikkaan, että tuleva vuosi tuo myös paljon uusia juttuja ja muutoksia elämään. Toivottavasti vuosi 2011 tuo paljon positiivisia asioita. Kun asioista ei voi olla varma, en ajatellut luvata itselleni mitään, mutta yritän ainakin rauhoittua ja rentoutua kaiken kiireen ja hektisyyden keskellä.

Vuoden vaihduttua havahtuu taas ajattelemaan, kuinka nopeaan aika juoksee. Perässä ei pysy saletisti kukkaan. Ihan hirvittää tämä ajan juoksu. Missä vaiheessa sitä ehtisi painaa pausea ja nauttia rauhassa elämästä ilman stressiä töistä, opiskeluista tai muuten normaalista arkielämästä? Ei elämä jatkuvaa juoksua ja jatkuvia deadlinejakaan saa olla. Ihmisellä on alituinen tarve stressata erilaisista asioista samanaikaisesti, mutta muistakaahan ihmiset ottaa iisisti ja koettakaa painaa sitä pausea.

Hyvää alkavaa vuotta 2011 kaikille!