Pyhän matka

Lisätty: 2.11.2010

Tamperelainen Iisakki Lemmetty, 10, kirjoitti opettajalleen ja luokka- kavereilleen matkapäiväkirjan vastineeksi ylimääräisestä hiihtolomasta Pyhällä. Nietoksen toimitus sai luvan julkaista sen. Katso myös Iisakin hurjat 360-yritykset videoilta.

Ensimmäinen laskupäivä
Ensimmäisenä laskupäivänä harjoittelimme 23-vuotiaan setäni kanssa kuinka kovat vauhdit boxeihin piti ottaa. Silloin hypimme siitä kolmanneksi isoimmasta boxista. Ja kyllä me pelkässä rinteessäkin kävimme laskemassa. Illalla pääsin iskän kanssa tampparin kyytiin. Sain ajaa sitä Antin sylistä.

Toinen laskupäivä
Hypimme setäni kanssa siitä toiseksi isoimmasta boxista ja kolmanneksi isoimmasta myös. Pohjoisrinteillä tavattiin ammattivalokuvaaja Juha ”Junnu” Laine. Hän harmitteli pilvistä säätä ja toivoi aurinkoa seuraavaksi päiväksi, jotta pääsisi ottamaan upeita valokuvia, eli niin sanottuja ”money shotteja”. Ja illalla katsoimme lasketteluelokuvia.

Kolmas laskupäivä
Lähdimme heti aamulla Pohjoisrinteille. Aurinkoisena päivänä jätin toisen fleecen pois, mutta se ei ollut kovin järkevää, koska tuuli aika kovaa. Kun päivän mittaan tuli lämpimämpi boxien alastulot olivat pehmeitä, joten harjoittelimme ”kolmosia” (360 astetta kiertäen) hyppyristä. Välillä tuli liian vähän vauhtia ja välillä liikaa. Ne oli ensimmäisiä kertoja ”kolmosia” tehdessä, joten aina kun tulin alastuloon kaaduin.

Neljäs laskupäivä
Menimme taas aamulla Pohjois-rinteille. Harjoittelimme tänäänkin ”kolmosia”, ne sujuivat jo paremmin, mutta en silti ”ländännyt” (onnistunut alastulossa) niitä. Illalla iskä teki lämpimiä voileipiä, ne olivat ihan hyviä. Näimme taas ohimennen jo tutuksi tulleen ammattivalokuvaaja Junnu Laineen.

Viiden laskupäivä
Aamulla kävimme laskemassa yhden mäen Pohjoisrinteillä. Setäni kanssa kävimme katsomassa, kun Junnu Laine otti Rahikaisen Timon laskusta kuvia. Päivän ensimmäisestä ”kolmosesta” tuli liian korkea ja pitkä, eli iso, siksi siitä tuli ”viitonen” (540 astetta kiertäen). En tietenkään ”ländännyt” sitä, koska yritin ”kolmosta”. Ja jalka tärähti niin pahasti, että jouduttiin menemään puoleksitoista tunniksi mökille lepäämään. Oli todella vaikea yrittää ”kolmosta” uudestaan. En tänään ihan vielä ”ländännyt” sitä, mutta todella lähellä oli.

Kuudes laskupäivä
Tänään yritin vain kerran ”kolmosta”, se jäi 180-asteiseksi, koska otin varovaisesti, ettei kävisi samalla tavalla kuin eilen. Iskä sanoi, että ”älä jooko enää yritä sitä, koska se näyttää niin holtittomalta” ja tottahan se oli, koska olin viiden laskupäivän jälkeen niin väsynyt. Sen jälkeen hypin vain suoria ja otin gräbejä.

Sanat: Iisakki Lemmetty